Van den Brom blij: ''Dan zie je dat het in de groep wel goed zit'' Propper baalt: ''Dan is het zonde dat je deze pot verliest'' FC Utrecht boekt belangrijke uitzege bij Heracles Almelo MATCHDAY | Ramselaar en Bahebeck terug in de basis bij FC Utrecht Kluivert tekent contract bij FC Utrecht tot medio 2022

''Ajax leeft nog meer dan Feyenoord, dat was dan dé wedstrijd''

( 0 reacties)
''Ajax leeft nog meer dan Feyenoord, dat was dan dé wedstrijd''

FC Utrecht gaat zondagmiddag op bezoek bij Feyenoord, maar de club uit de Domstad wist in het verleden slechts vier keer te winnen in De Kuip. Voormalig profvoetballer Alje Schut is niet verrast door die statistiek. 

"Het verbaast me niet dat Utrecht daar zo weinig heeft gewonnen. Uit in De Kuip winnen is sowieso voor weinig clubs weggelegd", vertelt het clubicoon in gesprek met het Algemeen Dagblad. Hij weet dat FC Utrecht in het verleden vaker wist te stunten in de Arena. 

"Ajax leeft nóg meer dan Feyenoord in Utrecht. Dat was ook in de spelersgroep zo", blikt hij terug. "Dat was dan dé wedstrijd van het jaar. Als supporters je dat duidelijk maken, dan ging je vanzelf in dat opgefokte sfeertje mee", aldus Schut, die bijval krijgt van Foeke Booy. 

"Misschien ligt het aan De Kuip", vertelt de oefenmeester. "Daar is een totaal andere sfeer dan in de Arena. Veel meer intimiderend en daar zijn een hoop ploegen van onder de indruk. Wij konden er ons toen voor afsluiten. En als je dan van Feyenoord wint, is dat iets extra's", besluit Booy. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 22 december 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›