''Je moet uitstralen dat je dé zomeraankoop van FC Utrecht bent''

0
''Je moet uitstralen dat je dé zomeraankoop van FC Utrecht bent''

De verslaggevers van het Algemeen Dagblad voeren deze zomer elke dag een opdracht uit. Maarten Veenendaal kreeg als challenge om een dag mee te trainen bij FC Utrecht, iets wat Stijn van Vliet namens Streetlab (video onder) in 2014 al lukte.

Veenendaal deed echter wel een officiële aanvraag bij FC Utrecht, die werd goedgekeurd. Toch won de verslaggever nog even advies in bij Van Vliet. "Als je het veld oploopt, moet je uitstralen dat je de allerbeste speler van de wereld bent. Dé zomeraankoop van FC Utrecht", lacht Van Vliet in het Algemeen Dagblad.

"Maar nee, even serieus. Ik scheet echt in mijn broek vooraf. Ik kon er niet van slapen", blikt hij terug. "Maar als ik je dan echt een tip moet geven, dan is het: geniet ervan. Voor eventjes waan je jezelf toch een profvoetballer, een jongens- en meisjesdroom voor velen. En oh ja: blesseer niemand. Dat wil je niet op je geweten hebben."

Veenendaal mocht aan het einde van de training meedoen. Hij nam een aantal strafschoppen op reservedoelman Thijmen Nijhuis. De eerste twee penalty's gaan raak. "Je had niet gezegd dat hij ook echt goed kon voetballen", lacht Nijhuis. Daarna gaat het echter minder met Veenendaal en stopt Nijhuis twee strafschoppen. "Nee, sorry. Blijf maar lekker stukjes schrijven voor het AD", aldus de doelman.

Beelden van de challenge van Veenendaal bij FC Utrecht zijn hier te zien.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›