Gemeente gaat onderzoek uitvoeren naar veiligheid Galgenwaard

0
Gemeente gaat onderzoek uitvoeren naar veiligheid Galgenwaard

De gemeente Utrecht gaat een optische inspectie uitvoeren aan het dak van Stadion Galgenwaard, dat meldt het Algemeen Dagblad. Reden voor de extra inspectie is het instorten van een deel van het dak van het AZ-stadion.

Beide stadions zijn in ongeveer dezelfde periode gebouwd door bouwbedrijf Midreth. Daarnaast zijn zowel Stadion Galgenwaard als het AFAS Stadion ontwerpen door dezelfde architect. Daarom wordt er gekeken of het stadion van FC Utrecht wel veilig is.

De VVD in Utrecht gaat daarom schriftelijke vragen stellen aan het college van B&W. "De VVD vraagt het college of er bij bij de bouw van het stadion, net als in Alkmaar, is bespaard op de bouw van de dakconstructie", schrijft Niels de Kruijff. "Ook wil de fractie weten of bij de plaatsing van zonnepanelen op het dak van FC Utrecht in 2017 opnieuw gekeken is in hoeverre de constructie zou reageren op het toegevoegde gewicht."

FC Utrecht is zelf geen eigenaar van Stadion Galgenwaard. In februari is het stadion nog onderzocht en gecontroleerd. "Alles was conform de normen en de regelgeving", reageert woordvoerder Tamara Bouwmans van FC Utrecht. "We wachten de onderzoeksresultaten in Alkmaar af en aan de hand daarvan kunnen we bekijken of extra onderzoek vereist is. Dat krijgen we via de KNVB te horen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›