''Van den Brom zou niet de meest hardwerkende trainer zijn''

0
''Van den Brom zou niet de meest hardwerkende trainer zijn''

John van den Brom kent een uitstekende competitiestart bij FC Utrecht. De nieuwe trainer van de Domstedelingen wist de eerste twee competitiewedstrijden te winnen, iets wat een nieuwe trainer van FC Utrecht lang niet was gelukt.

Van den Brom maakte eerder indruk bij AZ, maar Robèrt Misset van de Volkskrant weet niet of de oefenmeester een grotere club aankan. "Het gekke is dat er bij AZ ook wel wat twijfels waren", zegt Misset bij het Sportforum van de NOS.

"Vorig seizoen won AZ eindelijk weer eens van een topclub (1-0 tegen Ajax, red.), maar dat was daarvoor al jaren niet meer gelukt. Er is ook weleens gesuggereerd dat Van den Brom niet de meest hardwerkende trainer zou zijn. Maar het is wel een people manager die mensen vaak op de juiste plek weet te zetten", aldus Misset.

Van den Brom was eerder hoofdtrainer bij Anderlecht. In België wordt hij vooral herinnerd vanwege het inhuren van positiviteitsgoeroe John Troost. "Die liet de spelers voor de wedstrijd een dansje doen in de middencirkel. Om zich vrij te maken in het hoofd", weet de Belgische sportjournalist Hans Vandeweghe. "Dat is zeer on-Belgisch en heeft de reputatie van Van den Brom een beetje bezwaard, ondanks dat hij wel kampioen werd met Anderlecht."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›