Jong FC Utrecht niet verder dan gelijkspel in Maastricht MATCHDAY | Vier nieuwe namen in de basis bij Jong FC Utrecht Besloten training FC Utrecht: ''Parkeerplaats vol journalisten'' LAATSTE KANS | Speciale FC Utrecht-kersttrui 'back in stock' Zwaar programma voor FC Utrecht: ''Worden interessante weken''

''Ik snap dat ze hem bij FC Utrecht graag erbij houden''

( 0 reacties)
''Ik snap dat ze hem bij FC Utrecht graag erbij houden''

Gyrano Kerk maakt een goede ontwikkeling door bij FC Utrecht. Robin Pronk, die tot vorig seizoen trainer was van Jong FC Utrecht en sinds 2011 actief was in de jeugdopleiding van de club, heeft een zwak voor de aanvaller.

"Ik heb me altijd hard gemaakt voor hem", zegt Pronk in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Want er was wel twijfel. Geen overzicht, slechte voorzet. Dat zie je nog steeds weleens, maar hij heeft echt specifieke kwaliteiten waarmee hij het verschil kan maken. Hij scoort op een aantal onderdelen een 8 of een 9. Intern zei ik toen al: zo'n speler moet je altijd houden. Je hebt één, twee van die jongens in je team nodig. En dan niet centraal achterin."

De samenwerking tussen Pronk en Kerk verliep niet altijd soepel. "Met Gyrano moet je geduld hebben", geeft de oud-trainer van Jong FC Utrecht aan. "Het kost hem altijd tijd om zich aan te passen en hij heeft iets meer tijd nodig om dingen op te pikken of tot zich te nemen."

"Ik heb hem altijd gekoesterd, want dat doe je met spelers met specifieke kwaliteiten", vervolgt Pronk. "Seizoen na seizoen komt hij stapjes hoger. Hij komt nu in het gebied dat hij wordt gelinkt aan een stap hogerop. Ik vind hem ook wel een speler voor het Championship of de 2. Bundesliga. Al snap ik dat ze hem bij FC Utrecht graag erbij houden."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 8 december 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›