Ould-Chikh reageert: ''Zij hebben nooit last van mij gehad''

Bilal Ould-Chikh is komend seizoen weer op de Nederlandse velden te bewonderen. De voormalig FC Utrecht-aanvaller, die in het verleden ook bij FC Twente en Benfica speelde, heeft contract voor twee seizoenen getekend bij ADO Den Haag.

Ould-Chikh vertrok al op jonge leeftijd bij FC Twente om aan de slag te gaan bij Benfica. Via FC Utrecht en Denizlispor kwam de 22-jarige aanvaller deze zomer op proef bij Vitesse, maar ook daar verdiende hij geen contract. "Ik heb wel veel geleerd en ben door die periode heel sterk geworden", vertelt Ould-Chikh in gesprek met Omroep West. "Daardoor ben ik nu ook gemotiveerd om het hier te laten zien."

De geboren Roosendaler staat te boek als een 'lastige jongen'. "Ik heb helemaal geen moeilijk karakter, dat is wat de media ervan maakt", reageert Ould-Chikh. "Als je met mij gaat werken, dan zie je een andere Bilal dan de Bilal die in de media komt. Dat heb ik ook bewezen, ook bij Vitesse", blikt hij terug.

"Alle trainers waarmee ik heb gewerkt, ook Erik ten Hag en Alfred Schreuder, hebben nooit last van mij gehad", vervolgt de vleugelaanvaller. "En dat zijn toch wel grote trainers in het Nederlandse voetbal. Uiteindelijk moet je gaan naar de mensen met wie je hebt gewerkt. Als zij positief zijn, dat is het allerbelangrijkste", besluit Ould-Chikh vastberaden.

Manager voetbalzaken Jeffrey van As sprak met de nodige mensen en is blij met de komst van Ould-Chikh. "Hij heeft op zestienjarige leeftijd zijn debuut gemaakt bij een FC Twente, wat toen in de top speelde. Een aantal goede trainers als Ten Hag en Schreuder zijn ook lovend over hem. Dat zijn toch mensen die in de top werken. Nu gaat het erom dat hij dat stempel kwijt gaat raken", aldus Van As.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
Feyenoord
14:30
FC Utrecht
wo
3/04
FC Utrecht
20:00
PEC Zwolle
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
FC Utrecht
14:30
Go Ahead Eagles
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
Bekijk de hele stand