''Als ik denk dat het niet goed voor je spieren is, doe ik het niet''

1
''Als ik denk dat het niet goed voor je spieren is, doe ik het niet''

Emil Bergström is voetballer, maar hij vindt het ook leuk om een stuk te fietsen. Hij is daarnaast veel bezig met de herstelprocessen na een zware wedstrijd en verdiept zich graag in zijn lichaam.

"Bij FC Utrecht hebben we ook twee van die fietsen staan. Die gebruik ik graag. Het is iets wat ik mezelf op jonge leeftijd heb aangeleerd. Als je snel en goed wilt herstellen, moet je de afvalstoffen uit je lichaam zien te krijgen", begint de Zweedse verdediger in gesprek met Voetbal International. "Fietsen is dan heel effectief. Als we een druk programma hebben is het extra belangrijk goed op je lichaam te letten. Dat hoort bij het leven van een professional."

"Al van jongs af aan heb ik bovenmatig interesse gehad in herstelprocessen. Wat is de beste manier om te herstellen? Hoe gaat dat het snelst? Dan moet je weten hoe het lichaam werkt en wat bepaalde stoffen doen. Hier in Utrecht hebben we een fantastische medische staf, aan wie ik veel vraag. Dan heb ik thuis weer wat gelezen en vraag ik hen of het zinvol is. Er zijn voldoende voetballers die gewoon dat doen wat de professionals ze vertellen. Dat is hun goed recht. Maar ik wil weten waaróm ik iets doe. Wat is het effect? Waarvoor? Als ik denk dat iets niet goed is, doe ik het ook niet."

Bergström denkt al vaak na over wat hij wil doen na zijn profcarrière en wellicht wordt hij lid van de medische staf. "Het is ontzettend interessant. Wat doet je lichaam? Hoe reageert het op verschillende prikkels? Wij zijn professionals. Ons lichaam is ons gereedschap. Daar moet je heel zuinig op zijn. Denk ook aan eten. Ik geloof in eten, niet in proteïnepoeders en dat soort spul. Ik kies voor gezonde, biologische producten. Daar heb ik echt veel baat bij. Op dit moment volg ik geen studie, maar lees ik er dus veel over. Misschien dat ik in de toekomst weer iets oppak. Ik ben het type dat helemaal kan opgaan in een voetbalwedstrijd. Het is wel gezond zo nu en dan je zinnen te verzetten, bijvoorbeeld met een studie. Toch ligt de focus nu op voetbal", besluit de Zweed.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 4 Aug 2019 om 11:51
    Beoordeel mijn jonge ezel - https://fuck.it/sex-nl
zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›