Jong FC Utrecht niet verder dan gelijkspel in Maastricht MATCHDAY | Vier nieuwe namen in de basis bij Jong FC Utrecht Besloten training FC Utrecht: ''Parkeerplaats vol journalisten'' LAATSTE KANS | Speciale FC Utrecht-kersttrui 'back in stock' Zwaar programma voor FC Utrecht: ''Worden interessante weken''

KNVB verplaatst Feyenoord - FC Utrecht: ''Helaas de gevolgen''

( 0 reacties)
KNVB verplaatst Feyenoord - FC Utrecht: ''Helaas de gevolgen''

De wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht is verplaatst. Het duel zou op zondagmiddag 18 augustus om 14.30 uur beginnen, maar is verplaatst naar 16.45 uur.

De wijziging heeft te maken met het Europese voetbal. Feyenoord komt nog uit in de derde voorronde van de Europa League. FC Utrecht werd donderdag na verlenging in de tweede voorronde uitgeschakeld. Zrinjski Mostar was over twee duels te sterk voor de Domstedelingen.

In totaal zijn er vijf wijzigingen doorgevoerd in het speelschema van de Eredivisie. De KNVB verplaatste ook de duels Ajax - FC Emmen, PSV - ADO Den Haag, VVV-Venlo - Ajax en Heracles Almelo - PSV. Net als Feyenoord komt ook PSV uit in de derde voorronde van de Europa League. Volgens Eric Gudde, directeur betaald voetbal bij de KNVB, zijn de wijzigingen niet meer dan logisch. 

“De clubs hebben in de veranderagenda met elkaar afgesproken dat de clubs die Europees spelen zoveel mogelijk gefaciliteerd worden in een optimaal programma. Dat betekent dat ze een verzoek kunnen indienen om zowel voor als na een Europese speelronde competitiewedstrijden te verplaatsen. Dit alles heeft ook te maken met het feit dat we met vijf clubs in Europa zijn begonnen en zij in augustus een overvolle agenda hebben. Dan zijn dit helaas de gevolgen daarvan.”

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 8 december 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›