Utrecht-fan altijd mee, ook in Europa: ''FC Utrecht is mijn leven''

0
Utrecht-fan altijd mee, ook in Europa: ''FC Utrecht is mijn leven''

FC Utrecht kreeg vanavond te horen dat het in de tweede voorronde van de Europa League genoegen moet nemen met HKS Zrinjski Mostar uit Bosnië. Supporter Tommy van Gestel (29) is er hoe dan ook bij.

"Natuurlijk, ik ga naar alle thuis- en uitduels, dus ook in Europa. FC Utrecht is mijn club, mijn hobby. Het kost veel geld, maar we spelen niet elk jaar in Europa, dat scheelt dan weer. Het mooie is dat je in landen komt waar je normaal niet op vakantie zou gaan. Albanië bijvoorbeeld, het armste land van Europa. Daar lagen kinderen van 5, 6 jaar oud op straat te roken en te bedelen. Dat is wel een ervaring om mee te maken", begint Van Gestel in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Om zijn reis naar Bosnië te betalen, had Van Gestel een bijna onmogelijke weddenschap gemaakt. Helaas voor hem was die voorspelling niet goed. "Zrinjski won uit met 0-3 van onze Macedonische vrienden van Akademija Pandev, de kans dat het alsnog mis zou gaan, was bijna 0 procent. Voor de zekerheid had ik ook 20 euro gewed op Pandev. Als zij alsnog zouden winnen, zou ik vierhonderd keer mijn inzet krijgen en had ik mijn reis naar Mostar er alweer uit."

Een nachtmerrie was de wedstrijd tegen Differdange. "We verloren met 2-1 daar in Luxemburg. Thuis drie keer Jacob Mulenga, we kwamen met 3-1 voor. En het dan alsnog verknallen. Ongelooflijk. Schandalig. Omar Er Rafik schoot ons Europa uit, die spits zal ik nooit vergeten. Maar de trip was sowieso minder, je rijdt heen en weer. Dat is toch anders dan dat je een paar dagen op pad bent", vervolgt Van Gestel, ook Liverpool was mooi maar niet de beste. "Mooie trip. Maar we waren wel al uitgeschakeld. Zij speelden met een C-elftal. Als ik moet kiezen was Napels tof. Tegen Cavani die nu bij Paris Saint-Germain speelt. Maar dat was ook een gekke stad. Sommige Utrecht-fans werden voor de wedstrijd in hun bil gestoken. Naar de dokter? Nee, wat alcohol erop en doorgaan alsof er niets aan de hand was. Want ze wilden de wedstrijd in Stadio San Paolo niet missen natuurlijk. Albanië was ook een mooie trip. Boekarest idem.”

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›