Merkel: ''Voor mij is het geen penalty. Ik trek mijn voet weg''

( 0 reacties)
Merkel: ''Voor mij is het geen penalty. Ik trek mijn voet weg''

Alexander Merkel is een van de sleutelfiguren geweest in het succesvolle Heracles dit seizoen. Gisteren veroorzaakte hij echter de penalty waaruit de 0-1 voor FC Utrecht viel, zelf ziet hij er geen penalty in.

"Het was heel ongelukkig vandaag. Ik denk dat wij beter waren", opent hij in gesprek met FOX Sports. Vervolgens neemt hij de schuld op zich, aangezien hij de veroorzaker was van de penalty die leidde tot de 0-1. "De eerste goal is mijn fout. Het lag niet aan het team, dat lag aan mij. Bij de tweede moeten we het natuurlijk beter doen", beseft hij.

Desondanks denkt de middenvelder dat het geen terecht gegeven penalty was. De aanraking was volgens Merkel te licht om te bestraffen met een penalty. "Voor mij is het geen penalty. Ik trek mijn voet weg. Met zulke aanrakingen heb je 100 penalty's per wedstrijd. Maar het is een penalty volgens de scheidsrechter. Ik moet me daarvoor verontschuldigen tegenover mijn teamgenoten."

De uitslag is niet gunstig voor Heracles, maar Merkel ziet nog altijd genoeg perspectief: "Ik heb nog genoeg vertrouwen voor dinsdag. Als je ziet hoe we vandaag spelen dan is alles nog mogelijk. We hebben twee goals nodig."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 29 september 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›