Van den Brom content: ''Dat geeft mij een heel goed gevoel'' Ramselaar gooit 'beetje frustratie' eruit: ''Herken mezelf er niet in'' FC Utrecht wint in Groningen door laat doelpunt Ramselaar MATCHDAY | Cerny krijgt kans in de basis tegen FC Groningen Jong FC Utrecht niet verder dan gelijkspel in Maastricht

Klaiber tevreden: ''Dat heeft hij mij allemaal bijgebracht''

( 0 reacties)
Klaiber tevreden: ''Dat heeft hij mij allemaal bijgebracht''

Sean Klaiber is de laatste jaren aan een uitstekende ontwikkeling bezig bij FC Utrecht. De vleugelverdediger, die ook als rechtermiddenvelder uit de voeten kan, is vol lof over de inbreng van zijn oude trainer Erik ten Hag. 

"Dankzij Ten Hag weet ik nu wat topsport is. Dat je ervoor moet leven", legt hij uit in gesprek met Voetbal International. "Het gaat om je voeding, je slaap, de arbeid op het veld, de uren in de gym. Dat heeft hij mij allemaal bijgebracht. In het begin heb ik vooral veel naar Erik geluisterd", blikt Klaiber terug. 

"We hebben veel samen gezeten, met videobeelden", vervolgt hij. "In die tijd ben ik tactisch sterker geworden, maar ook fitter. Ik loop tegenwoordig elf kilometer in een wedstrijd. Ik maak nu die meters langs de lijn, omdat hij me heeft verteld hoeveel backs in Duitsland rennen. Dat wilde ik ook."

"Ik ben als een gek aan mijn conditie gaan werken", aldus Klaiber. "In het begin kreeg ik steeds na zeventig minuten kramp. Dan dacht ik: Hoe kan dat, joh? Toen ben ik op mijn voeding gaan letten en nog harder trainen. Op een gegeven moment was het eruit. Tegenwoordig krijg ik nooit meer kramp. Hoe zwaar de wedstrijd ook is", besluit de 24-jarige rechtsback tevreden. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 december 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›