Advocaat: ''Je moet ook leren dat je niet altijd boos kan worden''

0
Advocaat: ''Je moet ook leren dat je niet altijd boos kan worden''

FC Utrecht neemt het woensdagavond in eigen huis op tegen Fortuna Sittard, de nummer veertien van de Eredivisie. Dick Advocaat aast op revanche na de nederlaag tegen FC Emmen, maar de oefenmeester is niet uit zijn dak gegaan na de wanprestatie. 

"Je moet ook leren dat je niet altijd boos kan worden", legt hij uit tegenover RTV Utrecht. "Want dan ben je het hele jaar boos bij wijze van spreken. Je moet de groep aanvoelen. Soms verwachten ze dat je boos wordt en word je het niet. Dat is het spel", verklapt Advocaat. 

De ervaren oefenmeester hield gisteren een korte terugblik. "Ze hadden misschien een heel lang verhaal verwacht, maar het was een heel kort verhaal", vervolgt hij. "Over twee dagen kan je je revancheren en kan je min of meer veilig stellen voor de play-offs, heb ik gezegd", aldus Advocaat. 

"Als we aan het einde 5e, 6e of 7e staan hebben we het uitstekend gedaan", constateert hij. "Wij hebben een aardige ploeg, maar als wij niet optimaal gefocussed zijn kunnen we van iedereen verliezen. Dat blijkt nu wel", besluit Advocaat over de zeperd tegen de promovendus. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›