Heerings: ''Zo had ze ook ineens Aguëro aan de telefoon''

0
Heerings: ''Zo had ze ook ineens Aguëro aan de telefoon''

Kai Heerings staat tegenwoordig onder contract bij Fortuna Sittard, maar de voormalig FC Utrecht-verdediger heeft er nog een 'baan' bij. Hij is namelijk de bedenker van een koffer met ingebouwde PlayStation: de Game Case. 

"In mijn tijd bij FC Utrecht speelden we met het hele team Call of Duty, iedereen zat thuis met zo’n headset", blikt hij terug in gesprek met VICE Sports. "We waren vaak op reis of zaten in de bus en op dat soort momenten konden we niet spelen. Daar had ik het met mijn zwager, Jens van Zonneveld, over. Hij zei dat hij voor 200 euro wel wat wilde proberen te maken. Hij vond een Samsung-scherm dat na wat knutselen in een soort gereedschapskoffer paste", aldus Heerings. 

"Het was helemaal niet de bedoeling om een bedrijf te beginnen", zegt hij. "Het was gewoon voor mezelf. Vlak voordat ik met FC Utrecht op trainingskamp ging, had Jens hem af. Al die jongens waren natuurlijk nieuwsgierig toen ik met dat koffertje aankwam op het vliegveld, maar ik hield bewust heel lang mijn mond. Totdat we even moesten wachten op Schiphol en ik hem opendeed. Iedereen werd helemaal gek. Jens Toornstra zei meteen: “Doe mij ook zo’n ding. Ik koop hem van je", aldus Heerings. 

"Zo maakte mijn zwager er nog een paar voor jongens van FC Utrecht. In diezelfde zomer ging Jens naar Feyenoord. Daardoor ging het heel hard", legt hij uit. "Ineens hadden we een stuk of tien aanvragen. Eljero Elia kocht er ook één en postte hem op Instagram. Op dat moment hadden we net zelf een Instagram-account. Ik was thuis met mijn zwager en schoonzus, toen mijn vrouw ineens zei: “Iemand met ontzettend veel volgers heeft een berichtje gestuurd via Instagram. Hij heet John Terry.” Zij had geen idee wie dat was, maar wij konden het eerst helemaal niet geloven", lacht Heerings. 

"Hij wilde er acht hebben en betaalde meteen", vervolgt hij trots. "Na John Terry wilden steeds meer voetballers er eentje kopen. Door mond-tot-mondreclame en Instagram ging het snel heel hard. De meesten kwamen via Google bij ons terecht en gingen bellen. Mijn vrouw heeft al die bekende voetballers aan de lijn gehad, want zij nam meestal op. Zo had ze bijvoorbeeld ook ineens Sergio Agüero aan de telefoon", besluit Heerings. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›