Een plaats in de top 3 lijkt onhaalbaar geworden

( 0 reacties)
Een plaats in de top 3 lijkt onhaalbaar geworden

De wedstrijd tegen ADO Den Haag waarin FC Utrecht met 5-0 verloor is er een die we maar heel snel moeten vergeten. Want we draaien eigenlijk een uitstekend seizoen. Utrecht zit volop in de race voor de play-offs voor Europees voetbal. Met een vijfde plaats na 29 wedstrijden mogen we dan ook heel tevreden zijn. Met nog vijf wedstrijden te gaan, is FC Utrecht nog niet zeker van de play-offs, maar mogelijk kan het elftal nog stijgen in de ranglijst.

De huidige stand

De competitie ligt voor een aantal clubs nog volledig open. Zowel Ajax als PSV zijn nog in de race voor de titel. Beide mogen geen punten verliezen willen ze aanspraak kunnen maken op de titel. FC Utrecht staat met 46 punten nu nog op de vijfde plaats, maar de marge met de ploegen onder Utrecht, is niet ruim. Heracles heeft slechts een punt minder. Daarna volgt Vitesse die maar 3 punten minder heeft. Zelfs het gat met de nummer 8, FC Groningen, is maar vijf punten. We kijken echter liever naar boven, in plaats van naar beneden en daar staan clubs als AZ, Feyenoord, PSV en Ajax. Het mag duidelijk zijn dat we niet meer meedoen voor de eerste en de tweede plaats. Ajax staat op basis van doelsaldo eerste en deelt de punten met PSV, namelijk 71 punten uit 29 wedstrijden. The ones to beat zijn echter AZ en Feyenoord. AZ heeft 6 punten meer dan FC Utrecht en Feyenoord 7 punten.

Is de derde plaats nog haalbaar?

De beste kans om te winnen en dus de derde plaats te behalen, is door zelf geen punt meer te verspillen de komende wedstrijden. Daarnaast is het erg belangrijk dat de directe concurrentie, AZ en Feyenoord, punten gaan verspillen. Alles winnen is erg belangrijk, zeker als FC Utrecht wil voorkomen dat ploegen als Vitesse, Heracles en FC Groningen hen voorbij gaan op de ranglijst. Het is een blamage als Utrecht hierdoor niet eens de play-offs voor Europees voetbal nog weet te halen. Op papier is de derde plaats nog altijd mogelijk, maar of het realistisch is, is de vraag. Zeker na het verlies tegen ADO, is de kans om derde te eindigen enorm afgenomen.

De laatste vijf wedstrijden

De laatste vijf wedstrijden allemaal winnen, lijkt een lastige opgave. De laatste competitiewedstrijd van FC Utrecht is tegen Ajax en het zal lastig worden om de Amsterdammers te verslaan. Verder moet er nog tegen de directe concurrent Vitesse gespeeld worden. Zowel tegen Ajax als tegen Vitesse wist Utrecht eerder dit seizoen niet te winnen. Er kunnen zeker nog punten gehaald worden in de wedstrijden tegen Emmen, Fortuna en Heerenveen. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat er van deze drie clubs alleen bij de uitwedstrijd tegen Heerenveen gewonnen werd. FC Emmen wist FC Utrecht te verslaan en tegen Fortuna eindigde de wedstrijd in een schamele 1-1. Op papier kunnen er nog punten verdiend worden, zeker als je gelijk kan spelen tegen PSV, maar de derde plaats lijkt momenteel verder weg dan ooit.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›