FC Utrecht-doelmannen in Oranje: ''Komen bijna allemaal uit de regio''

( 0 reacties)
FC Utrecht-doelmannen in Oranje: ''Komen bijna allemaal uit de regio''

FC Utrecht lijkt de komende jaren geen keepersprobleem te krijgen. De doelmannen van de Domstedelingen staan er goed op bij de KNVB. Thijmen Nijhuis en Maarten Paes zijn opgeroepen voor Jong Oranje en Fabian de Keijzer staat op de stand-bylijst bij Oranje onder 19.

Keeperstrainer Stefan Postma is trots op zijn doelmannen. "Op dit moment zit het in de hele jeugd heel goed", zegt Postma in het Algemeen Dagblad. "Dat keepers worden opgeroepen, gebeurt al niet vaak en al helemaal niet twee uit dezelfde leeftijdscategorie."

"Het past in onze visie waarin we jong talent willen laten doorgroeien en het is voor zowel de club als de keeperstrainers onder me goed", vervolgt de keeperstrainer. "Hier heerst een klimaat voor spelers en keepers om zich te kunnen ontwikkelen. En het mooie is: ze komen bijna allemaal uit het hart van de regio."

Uiteindelijk moet dat leiden tot een eerste doelman uit de regio Utrecht. Dat was het doel toen Postma vijf jaar geleden bij FC Utrecht begon. "Toen hebben we uitgestippeld hoe de keeper van FC Utrecht er in 2020 uit moet zien. Nou, 2020 is bijna, dus we willen straks iemand hebben die echt concurreert met David Jensen en hem op termijn kan opvolgen", aldus Postma.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›