Van Overeem geeft toe: ''Heel soms mis ik het ook wel''

Joris van Overeem speelde in het verleden altijd als aanvallende middenvelder of zelfs als hangende linksbuiten. Bij FC Utrecht speelt hij dit seizoen echter als controlerende middenvelder onder trainer Dick Advocaat.

"De trainer had een plan en legde precies uit wat hij van mij op die positie verwachtte", legt hij uit in gesprek met Voetbal International. "Als de bal daar is doe je dit, is de bal daar dan doe je dat. Voordeel is dat ik heel taakbewust kan spelen. Inmiddels wordt het steeds natuurlijker", aldus Van Overeem.

"Ik kan het spel aardig lezen", vervolgt hij. "Eerder gebruikte ik dat om een teamgenoot weg te steken, nu om verdedigend ballen te onderscheppen of ballijnen dicht te zetten. Het is meer dan ooit een mindgame. Lezen wat je tegenstander gaat doen, altijd één stap vooruitdenken", vertelt Van Overeem.

"Nooit gedacht dat ik dit zo leuk zou gaan vinden", lacht hij. "Ik heb zelfs kleine juichmomentjes. Een tegenstander die naar rechts kijkt maar naar links speelt en jij hebt dat door. Dan schiet ik even in de lach of zeg ik tegen mezelf: Yes, die heb ik gelezen! Ik ben ervan overtuigd dat ik in deze rol door kan groeien", aldus Van Overeem, die nu niet meer de vrijheid heeft om diep te gaan.

"Heel soms mis ik het ook wel", reageert hij. "Uit tegen Heracles riep de trainer dat ik in positie moest blijven. Ik zei: Maar trainer, ik wil ook scoren. Zijn reactie? “Als het 5-1 is, mag je mee naar voren”. Toen die vijfde eenmaal in het netje lag, ben ik in vijf minuten tijd zeker drie keer in het zestienmetergebied van de tegenstander geweest", besluit Van Overeem.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
zo
5/05
FC Utrecht
14:30
Vitesse
zo
12/05
FC Utrecht
14:30
Sparta Rotterdam
zo
19/05
AZ
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
Bekijk de hele stand