Van den Brom content: ''Dat geeft mij een heel goed gevoel'' Ramselaar gooit 'beetje frustratie' eruit: ''Herken mezelf er niet in'' FC Utrecht wint in Groningen door laat doelpunt Ramselaar MATCHDAY | Cerny krijgt kans in de basis tegen FC Groningen Jong FC Utrecht niet verder dan gelijkspel in Maastricht

Advocaat oogst lof: ''Ik geloof ook niet dat hij kan stoppen''

( 0 reacties)
Advocaat oogst lof: ''Ik geloof ook niet dat hij kan stoppen''

FC Utrecht begon vorig jaar matig aan het seizoen, maar onder Dick Advocaat is de club uit de Domstad geklommen naar een zesde plek. Middenvelder Joris van Overeem is enthousiast over de inbreng van de 71-jarige oefenmeester. 

"Het is niet dat hij continu loopt te gillen en dat soort dingen", legt hij uit in gesprek met Voetbal International. "Het is zijn uitstraling, zijn staat van dienst. Het is een grote meneer. Zo zal ik niet snel met hem in discussie gaan. Hij weet je een soort druk op te leggen", aldus Van Overeem. 

"De trainer geeft je het gevoel dat je absoluut niet kunt verslappen. Voor sommigen werkt dat beklemmend, ik vind het juist heel prettig", vervolgt hij enthousiast. "Misschien heeft het er ook mee te maken dat hij me in het verleden nog niet goed genoeg vond. Dat ik me nu extra wil bewijzen. Op een bepaalde manier lijk ik wel op Dick Advocaat. We leven allebei voor het voetbal", beseft Van Overeem.

"Er zijn voetballers die het wereldje eng vinden, ik vind het fascinerend. De trainer is een liefhebber, niet normaal. Hij ziet alles, leest alles", weet hij. "Ik geloof ook niet dat hij kan stoppen. Laten we eerlijk zijn: als je zoveel prijzen hebt gewonnen en bij zoveel grote clubs hebt gewerkt, dan ga je normaliter niet bij Sparta of FC Utrecht aan de slag. Dan moet je wel echt gek zijn van het spelletje", besluit Van Overeem. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 december 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›