''FC Utrecht is voor velen FC Advocaat geworden''

1
''FC Utrecht is voor velen FC Advocaat geworden''

FC Utrecht staat op een prima zesde plaats in de Eredivisie en is nog volop in de race om Europees voetbal, toch is niet iedereen tevreden over trainer Dick Advocaat.

"FC Utrecht is voor velen FC Advocaat geworden", schrijft Stef de Bont in Voetbal International. "Perspraatjes gaan over een mogelijke flirt met Feyenoord, hij heeft kritiek op eigen spelers en zou jongen talenten geen eerlijke kans geven. De strapatsen van de coach leiden af van waar het echt over gaat: voetbal. De belangen op de korte en de lange termijn lijken soms behoorlijk ver uit elkaar te liggen."

Na zes wedstrijden zonder zege won FC Utrecht afgelopen weekend eindelijk weer is. "Is het dan gedaan met de kritiek?", vraagt De Bont zich af. "Nee, zeker niet. Advocaat is Advocaat en heeft zijn eigen gedachten. Er zijn maar weinig trainers die tijdens een seizoen instappen en de ochtendtraining structureel naar de middag verplaatsen vanwege mogelijke files. Advocaat doet het. Ook lijkt het er geen moeite mee te hebben spelers publiekelijk af te vallen."

Toch hebben de meeste spelers een klik met Advocaat. "Hij verschaft duidelijkheid, heeft ontegenzeggelijk humor en de resultaten zijn beter. De clubleiding zal niet altijd even blij zijn met de houding en de keuzes van Advocaat, maar spreekt van een prima samenwerking. Het feit dat Feyenoord in de zoektocht naar een tussenpaus uitkomt bij Advocaat, sterkt de club enkel in de gedachte een logische keuze te hebben gemaakt toen De Jong vertrok", aldus De Bont.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 20 Feb 2019 om 12:33
    Dick is een korte termijn denker.
zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›