Week van de waarheid voor FC Utrecht: ''Dat wil iedereen meemaken'' KNVB geeft opheldering over coronavirus in Nederland Instanties overleggen vandaag over nieuwe datum FC Utrecht - Ajax FC Utrecht mist Klaiber in uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk Nieuw contract De Keijzer bij FC Utrecht: ''Groot keeperstalent''

Advocaat: ''Dan moet Venema bij amateurs gaan spelen, niet bij Utrecht''

( 1 reacties)
Advocaat: ''Dan moet Venema bij amateurs gaan spelen, niet bij Utrecht''

Ondanks dat hij onder Dick Advocaat amper speeltijd krijgt in het eerste elftal tekent Nick Venema op korte termijn een langdurig contract bij FC Utrecht. Dat meldt Voetbal International woensdagmorgen.

De clubleiding heeft vertrouwen in de negentienjarige aanvaller, die Jean-Christophe Bahebeck Michiel Kramer voor zich moet dulden in de pikorde. "Ik vind Venema voor de toekomst een prima speler. Op dit moment moet je daar zuinig mee zijn", zegt Advocaat. "Op dit moment is hij nog niet de eerste spits."

Of een talentvolle speler niet beter wordt door het maken van vlieguren? "Dan moet je bij een amateurclub gaan spelen, maar niet bij FC Utrecht", stelt De Kleine Generaal. "Dat bedoel ik niet vervelend, maar nee. Ik kijk naar wat hij kan. Hij heeft ontegenzeggelijk bepaalde kwaliteiten, maar op dit moment nog niet dat ik hem in de basis zet. Daarom speelt hij ook met Jong Utrecht, hij moet minuten maken", aldus Advocaat.

Venema wist dit seizoen viermaal het net te vinden in de hoofdmacht van FC Utrecht. In de Keuken Kampioen Divisie staat de teller op dertien doelpunten. In de Domstad beschikt Venema nog over een contract tot medio 2020. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 20 Feb 2019 om 12:31
    menigeen denkt daar anders over onder de supporters. Dick is een korte termijndenker die Kramer-minded is. Niks ten nadele van Kramer overigens maar Venema is effectiever voor de goal.