"Ik denk dat ze wel een penalty verdiend hadden, Utrecht''

( 0 reacties)
"Ik denk dat ze wel een penalty verdiend hadden, Utrecht''

De VAR speelde dit weekend weer een cruciale rol. Bij FC Utrecht - PSV (2-2) werd Luuk de Jong in het strafschopgebied aan zijn shirt naar de grond getrokken. Denzel Dumfries gleed uit en liep daarmee ook zijn tegenstander omver. Beide keren kwam er geen penalty. 

Tijdens de wedstrijd werd, ondanks de aanwezigheid van de VAR, tweemaal de verkeerde beslissing genomen door scheidsrechter Pol van Boekel. Hij ontnam beide ploegen een penalty, terwijl in Zeist werd gezegd dat hij ze juist had moeten toekennen. 

"Ik denk dat ze wel een penalty verdiend hadden, Utrecht. En ik denk dat Dick (Advocaat, red.) dat ook wel vond", zegt VVV-Venlo-trainer Maurice Steijn lachend aan tafel bij VTBL. "Ik denk dat die van Dumfries wel overduidelijk was. Hij valt, en daardoor brengt hij de tegenstander uit balans. Die kan niets meer. Hij loopt de tegenstander ondersteboven."

De uitleg van Van Boekel zelf was dat Dumfries zijn tegenstanders niet expres uit het spel haalde. Onzin, volgens de mannen aan tafel. "Hij gaf dus geen penalty aan Luuk de Jong. Hij gaat nu al voor de tweede keer kijken en heeft misschien wel gehoord dat dat eigenlijk een strafschop was", stelt Viggo Waas. "Dan denkt hij nu, misschien onbewust, ook wel ik geef geen strafschop."

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 25 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›