Letschert kritisch: ''Ze stapelen fout op fout, op fout, op fout''

0
Letschert kritisch: ''Ze stapelen fout op fout, op fout, op fout''

FC Utrecht speelde zondag in de Galgenwaard met 2-2 gelijk tegen PSV en Timo Letschert was na afloop ontgoocheld. De centrumverdediger snapt niet waarom scheidsrechter Pol van Boekel in de slotfase geen penalty gaf aan de club uit de Domstad. 

"Zoals het nu geregeld is, is het een grote comedy", foetert hij. "Je moet gewoon bij buitenspel, bij wel of geen doelpunt en bij de acties die niet waargenomen zijn de VAR raadplegen. Voor de rest moet je het spel het spel laten, want ze stapelen fout op fout, op fout, op fout, de arbiters in combinatie met de VAR. Dit is een gratis advies. Ik breng het niet in rekening", aldus Letschert. 

"Ze zeggen dat het voetbal veel eerlijker wordt door de VAR. Maar stel je voor: Van Boekel maakt in deze wedstrijd aan onze kant en aan PSV-zijde een fout. Dan zijn het twee fouten die je tegen elkaar kunt wegstrepen", vervolgt hij kritisch. "Maar nu wordt één fout gecorrigeerd en de andere niet. Dan wordt er dus een team benadeeld. Dan kun je zeggen dat het vijftig procent eerlijker wordt, maar je kan ook zeggen dat het oneerlijker wordt", besluit Letschert. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›