Borst haalt uit: ''Wat bezielde scheidsrechter Pol van Boekel?''

( 0 reacties)
Borst haalt uit: ''Wat bezielde scheidsrechter Pol van Boekel?''

Hugo Borst is niet te spreken over de arbitrage tijdens FC Utrecht-PSV zondagmiddag. Eerst werd Luuk de Jong een strafschop ontnomen en in de slotfase hadden ook de Domstedelingen, na uitglijden van Denzel Dumfries, nog recht op een penalty.

"Wat bezielde scheidsrechter Pol van Boekel?", begint Borst zijn column in het Algemeen Dagblad fel. "Slotfase FC Utrecht-PSV. Stand 2-2. Er is werkelijk geen argument te verzinnen om een overtreding op Gustafson te negeren. Dat de dader, Dumfries, uitgleed, doet er niet toe."

Hij heeft wel een idee waarom scheidsrechter Pol van Boekel de strafschop aan FC Utrecht op het laatste moment niet toekende. "Ik vermoed omdat hij PSV in de eerste helft geen penalty had gegeven en in de rust was Van Boekel onder andere vanuit Zeist te verstaan gegeven dat je een strafschop moet geven als een verdediger (Letschert) bij een corner drie seconden aan het shirt van een tegenstander (Luuk de Jong) hangt", schrijft de columnist. 

"Het was een meeslepende wedstrijd. Niet goed, wel spannend, het tempo was voor Nederlandse begrippen hoog, er was volop strijd", blikt hij terug. "Dat gelijkspel was wat FC Utrecht en PSV toekwam. Toen kwam dus dat penaltymoment. Bij 0-2 of 2-0 had Van Boekel een pingel gegeven, maar bij 2-2 negeerde hij de VAR. Van Boekels beslissing was fout, zei zijn meerdere Wiedemeijer tegen FOX. Ik probeerde me in te leven in de arme arbiter. Compenseren hoort niet, maar het gebeurt. Een scheidsrechter is net een mens. We kunnen ze helpen hoor, de Van Boekels. Laat de VAR - ver weg van het krachtenveld - voortaan nou de cruciale beslissingen nemen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 25 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›