''Nee, ik zal nooit bassispeler worden bij FC Utrecht of Vitesse''

( 0 reacties)
''Nee, ik zal nooit bassispeler worden bij FC Utrecht of Vitesse''

Gersom Klok is bezig aan een opmerkelijke carrière. De 28-jarige verdediger kwam uit voor SC Veendam en Go Ahead Eagles, maar speelde daarna jarenlang bij de amateurs van HHC Hardenberg.

In de zomer van 2016 keerde Klok terug in het betaalde voetbal en vorig seizoen promoveerde hij als basisspeler met FC Emmen naar de Eredivisie, waar hij in de eerste seizoenshelft al veertien wedstrijden speelde.

Vlak voor de winterstop raakte Klok zijn basisplaats kwijt voor het duel met Feyenoord, terwijl hij in de eerste divisie een onbetwiste basisspeler was. "Ik begrijp het als mensen denken dat ik daar aan mijn plafond zat", zegt Klok in het Dagblad van het Noorden.

"Maar zelf ga ik daar nog niet in mee", vervolgt de verdediger. "Nee, ik zal nooit basisspeler worden bij clubs als FC Utrecht of Vitesse. Maar ik voel dat ik nog elk seizoen stappen maak. Dan maar met vallen en opstaan. Als je denkt dat alles via een stijgende lijn gaat, houd je jezelf voor de gek."

Klok kijkt nu weer met een goed gevoel vooruit. "Als we in de eredivisie blijven, mag iedereen dolgelukkig zijn. Zelf wil ik natuurlijk mijn plaats terugveroveren. Maar als FC Emmen zich handhaaft met mij op de bank, zal ik het achteraf ook goed vinden. Achteraf, hè? Want dan heb ik vast een rol gespeeld op de achtergrond. Misschien moet ik dan ook concluderen dat ik aan mijn plafond zit. Maar joh, ik zei het al: zover ben ik nog lang niet."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›