Bednarek: ''Ze laten zien dat ze heel effectief zijn en daar gaat het om in het voetbal''

( 0 reacties)
Bednarek: ''Ze laten zien dat ze heel effectief zijn en daar gaat het om in het voetbal''

Filip Bednarek was tweede keeper bij FC Utrecht en kwam die ploeg deze week ook weer tegen. FC Utrecht en SC Heerenveen zijn tegelijkertijd op trainingskamp in La Manga in Spanje. Bednarek blikt in gesprek met FC Utrecht TV terug op zijn tijd bij de Domstedelingen.

"Ik kwam als tweede keeper achter Robin Ruiter en noodgedwongen moest ik, door een blessure van Robin, mijn debuut maken. Uiteindelijk heb ik bij FC Utrecht mijn debuut mogen maken bij FC Utrecht en dat is wel iets speciaals voor een keeper die daar een lange tijd op heeft gewacht", begint Bednarek over zijn periode bij FC Utrecht.

Van de huidige spelers van FC Utrecht geniet Bednarek het meest van Sean Klaiber. "Ik geniet van de drive van Sean Klaiber. We noemden hem altijd een bizon. Hij is een bonkige speler en heeft altijd veel energie. Dat is altijd mooi om te zien", vervolgt de Poolse goalie, die ook geniet van mede-doelman David Jensen. "Ik geniet ook van Jensen, hij heeft een goede uitstraling en vaak belangrijke reddingen voor Utrecht. Dat zijn twee jongens waar ik mijn ogen op laat vallen."

"Klaiber, Letschert en Venema ken ik nog wel van mijn tijd in Utrecht. Venema kwam toen er net bij. Het is mooi om te zien hoe zulke jongens zich ontwikkelen. Ze houden steeds hun plekje, ze hebben het nog steeds naar hun zin en dat is mooi om te zien", aldus Bednarek, die FC Utrecht onder Dick Advocaat wel op de vierde plaats ziet eindigen. "Ze staan nu op de vierde plaats en hebben een grote kans om vierde te blijven, omdat ze laten zien dat ze heel effectief zijn en daar gaat het om in voetbal. Dat hebben ze sinds Advocaat wel laten zien."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›