Zuidam tevreden: ''Hij doet een heel groot financieel offer''

( 0 reacties)
Zuidam tevreden: ''Hij doet een heel groot financieel offer''

Riechedly Bazoer speelt de komende maanden op huurbasis voor FC Utrecht en Jordy Zuidam is zeer tevreden over de komst van de 22-jarige middenvelder. De directeur voetbalzaken weet dat de voormalig Ajacied elders veel meer geld had kunnen verdienen. 

"Deze huurbeurt leek een onhaalbare kaart, omdat er veel opties waren", vertelt hij in het Algemeen Dagblad. "Laten we eerlijk zijn: die jongen is voor een godsvermogen naar Wolfsburg gegaan en verdiende daar - en ook bij Porto - een bepaald salaris dat verre van realistisch is voor FC Utrecht."

"We hebben hem proberen te overtuigen met het sportieve verhaal van FC Utrecht en het platform dat we hem konden bieden", aldus Zuidam. "Toen er interesse van hun kant ontstond, ben ik er vol ingedoken. Het is bewonderenswaardig dat hij de stap van Champions League-niveau naar FC Utrecht maakt." 

"Hij doet een heel groot financieel offer en Porto en Wolfsburg hebben daarin ook meegedacht", vervolgt de bestuurder. "Ik ben wel dankbaar dat de puzzel samenviel. Riechedly moet nu vooruitkijken en het verleden achter zich laten. We praten over verleden, terwijl hij pas 22 is. Dat maakt het bijzonder dat hij in deze fase met deze leeftijd én de opties die hij had, toch voor het verhaal van FC Utrecht heeft gekozen." 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›