Bazoer spiegelt zich aan Labyad: ''Zo wil ik het ook doen''

( 0 reacties)
Bazoer spiegelt zich aan Labyad: ''Zo wil ik het ook doen''

Riechedly Bazoer speelt het komende half jaar op huurbasis bij FC Utrecht. De 22-jarige middenvelder, die een groot deel van zijn jeugdopleiding doorliep bij PSV en uiteindelijk doorbrak bij Ajax, wil zich dolgraag weer bewijzen in de Eredivisie. 

"Iedereen weet dat ik niet veel heb gespeeld en dat het ook bij FC Porto is stukgelopen", legt hij uit in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Toen wist ik: je moet terug naar Nederland en daar mezelf hervinden. Ik heb een huis gekocht voor mijn moeder in Vleuten, niet wetende dat Rick Kruys (assistent-trainer, red.) erachter woonde", aldus Bazoer. 

"Die ging bij haar op bezoek terwijl ik in het buitenland was. Zo is het balletje gaan rollen. Toen FC Utrecht op mijn pad kwam, wist ik dat ik daarnaartoe moest", vervolgt hij enthousiast. "Het draait niet altijd om geld. Ik moet investeren in mezelf, mezelf weer op de kaart zetten. Daarna zien we wel weer verder", aldus Bazoer, die goed bevriend is met Zakaria Labyad. 

De aanvallende middenvelder, die tegenwoordig onder contract staat bij Ajax, is een voorbeeld voor Bazoer. "We komen uit dezelfde buurt", vertelt hij. "Natuurlijk speelt het een rol hoe ik Zakaria hier heb zien voetballen. Utrecht heeft hem een mooie kans gegeven. Zo wil ik het ook doen", besluit Bazoer. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›