Bazoer verklaart keuze voor Utrecht: ''Het is mijn stad, ben er geboren en getogen''

( 0 reacties)
Bazoer verklaart keuze voor Utrecht: ''Het is mijn stad, ben er geboren en getogen''

Richedly Bazoer is het komende halfjaar in dienst bij FC Utrecht. De 22-jarige middenvelder komt op huurbasis over van VfL Wolfsburg. Dinsdagochtend maakte Bazoer in het zonnige La Manga kennis met zijn nieuw ploeggenoten.

"Ik werd tien voor vijf opgehaald en rond half tien stond ik hier in Spanje", vertelt hij in een interview met FC Utrecht TV. Het kennismaken met een nieuwe spelersgroep is voor Bazoer weinig spannend meer. "Ik heb wel een paar teams gehad, dus ik weet inmiddels wel hoe het gaat. Ik ken ook een paar spelers: Joris van Overeem, Oussama Tannane en Urby Emanuelson. Ik ben dan ook goed opgevangen."

De meeste mensen zullen Bazoer zich herinneren van Ajax, maar zijn eerste wedstrijden speelde hij voor een club in Utrecht. "Ik heb bij Elinkwijk in de jeugd gespeeld. Ik ben geboren en getogen in Utrecht. Het is mijn stad, dat is mooi. Dat is ook wel een reden geweest om hiernaar toe te komen. Mijn ouders wonen in Utrecht. Daarnaast is FC Utrecht een mooie goede club en heeft het een goed team."

Als Bazoer naar zijn kwaliteiten wordt gevraagd, somt hij achteloos zijn sterke punten op. "Ik ben een aanvallend ingestelde middenvelder. Ik ben box-to-box, ik kan scoren, maar ook verdedigen. Ik denk dat ik het publiek wel kan vermaken. Ik ben een krachtige speler, dus ze kunnen wel wat van mij verwachten", besluit de zesvoudig Nederlands international onbevreesd. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›