Eredivisie start al op 2 augustus: ''Is vanuit supporterskant onwenselijk''

( 0 reacties)
Eredivisie start al op 2 augustus: ''Is vanuit supporterskant onwenselijk''

De Eredivisie begint komend seizoen al in het weekend van 2, 3 en 4 augustus. Het nieuwe seizoen start een week eerder dan deze voetbaljaargang.

"Door eerder te beginnen hebben we minder midweekse speelrondes nodig", legt manager competitiezaken Jan Bluyssen uit op de officiële website van de KNVB. "Ook biedt een vroeger begin van de competitie voordeel voor de ploegen die in de Europese voorrondes spelen. Deze ploegen zijn immers dan al eerder in het seizoen ingespeeld."

"Ook moeten we rekening houden met het EK 2020 waar we aan het einde van het seizoen mee te maken hebben", vervolgt Bluyssen. "Natuurlijk realiseren wij ons goed dat deze datum nog in de vakantieperiode valt en dat dit vanuit supporterskant onwenselijk is, maar op basis van voorgaande punten hebben we samen met de clubs toch besloten om vroeg te starten."

De speeldagenkalender wordt samengesteld in overleg met clubs, lokale overheden, supporters en zendgemachtigden. "We hebben goed geluisterd naar alle partijen en naar hun verschillende wensen. Ondanks alle belangen denken we voor alle clubs een goede oplossing te hebben gevonden. Nu gaan we werken aan de invulling van het competitieprogramma dat medio juni wordt gepresenteerd", aldus Bluyssen.

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal staat gepland voor zondag 28 juli, maar zou vanwege Champions League-verplichtingen verplaatst kunnen worden naar zaterdag 27 juli. De strijd om de TOTO KNVB Beker start komend seizoen op 24, 25 en 26 september. De finale vindt plaats op zondag 19 april in De Kuip.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›