Janssen geniet: ''Hij had de motor erop vandaag en speelde echt fantastisch''

( 0 reacties)
Janssen geniet: ''Hij had de motor erop vandaag en speelde echt fantastisch''

FC Utrecht won zondagmiddag vrij gemakkelijk van Heracles Almelo. De Domstedelingen kwamen binnen twintig minuten op een 3-0 voorsprong, maar zakten in de tweede helft ver terug. Het verval met voor rust was enorm, zo vond ook aanvoerder Willem Janssen. 

"Dit gebeurt ons eigenlijk iedere keer als we in de rust over een riante voorsprong beschikken. Dan maken we het ons moeilijk en wordt de tweede helft niet wat je ervan wil", stelt Janssen na afloop tegenover FOX Sports. De FC Utrecht-aanvoerder kon genieten van de schitterende goals van Emanuelson en Kerk. "Beide goals waren heel overtuigend. Die van Gyriano (Kerk, red.) was wel echt mooi. Als je hem via de onderkant van de lat binnenschiet, geeft dat een heel mooi effect."

Hoewel FC Utrecht met een 3-0 marge de rust inging, had de stand er na de eerste helft ook anders uit kunnen zien. Ook Heracles werd voor rust een aantal keer gevaarlijk. "Zij hadden wel een aantal kansen van buiten de zestien. Het blijft een goed voetballende ploeg. Wij speelden vandaag erg compact en konden er in de omschakeling uitkomen. Daar hebben we in de eerste helft goed gebruik van gemaakt." 

Janssen is overigens zeer te spreken over het optreden van Emanuelson tegen Heracles. "Hij speelde echt fantastisch. Hij had echt de motor erop vandaag. Daar kan ik wel van genieten." Toch hield Janssen een bittere nasmaak over aan de tweede helft. "Het is jammer dat je niet de discipline op kan brengen. Daardoor wordt het toch minder. We hebben het volwassen uitgespeeld, maar hadden liever de vierde of de vijfde gemaakt."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›