Voormalig prof stelt top-vier samen: ''Dat was geweldig''

0
Voormalig prof stelt top-vier samen: ''Dat was geweldig''

Ab Plugboer speelde jarenlang in de Eredivisie voor SVV, FC Utrecht en FC Volendam. Dit keer is het aan de oud-prof om zijn top vier aller tijden samen te stellen. De middenvelder begint met Jan van Beveren.

"Ik vind heel veel keepers goed, maar ik vind Jan van Beveren toch wel de beste. Dat vind ik de beste doelman aller tijden. In de toenmalige tijd, de jaren 70, blonk hij echt uit. Hij heerste in de zestienmeter en was een echte atleet in de goal", begint Plugboer in gesprek met FC Utrecht TV. De huidige jeugdtrainer van FC Utrecht vervolgt. "Bij de beste verdediger denk ik aan Maldini. Een echte verdediger. Meedogenloos in de duels, maar daarnaast heel veel initiatief nemen in de aanval, ook daarin blonk hij uit."

Michael Laudrup speelde jarenlang voor Ajax, maar ook lange tijd voor FC Barcelona. Plugboer vond Laudrup in die tijd de beste middenvelder aller tijden. "Die heb ik zelf nog ervaren als tegenstander. Hij is een echte allround speler", vervolgt Plugboer, die over een aanvaller niet lang hoeft na te denken. "Johan Cruijff. Veelzijdig, die kon bij wijs van spreken ook geweldig keepen. Hij maakte Feyenoord op 38-jarige leeftijd nog kampioen. Dat was geweldig."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›