''Dick Advocaat ziet in zijn pupil potentieel Oranje-materiaal''

( 0 reacties)
''Dick Advocaat ziet in zijn pupil potentieel Oranje-materiaal''

FC Utrecht heeft over het afgelopen boekjaar 'zwarte cijfers' geschreven, maar de club uit de Domstad is nog altijd afhankelijk van inkomsten uit transfers. Tim Reedijk is benieuwd of er in de komende jaren weer een mooie klapper aan zit te komen. 

"De afgelopen jaren greep de club miljoenen met de verkoop van Haller, Amrabat, Labyad, Bart Ramselaar (PSV) en Timo Letschert (Sassuolo), waardoor FC Utrecht op transfergebied ver boven de eigen maat presteerde. Maar nu is het zoeken naar de volgende speler die de club een dergelijk transferbedrag kan opleveren", schrijft de verslaggever in het Algemeen Dagblad. 

"De speler die dit seizoen de meeste indruk maakt, is gehuurd van het Sassuolo, dat hem in 2016 nog had overgenomen van Utrecht: Letschert", legt hij uit. "Bij de huidige huurdeal is door directeur voetbalzaken Jordy Zuidam een optie tot koop bedongen. Mocht Zuidam die kunnen verzilveren, heeft hij in potentie een speler in handen die de club serieus geld kan opleveren", aldus Reedijk.

"Letschert is 25 en heeft door blessures nauwelijks gespeeld in Italië, maar ook in de maanden dat hij weer op zijn topniveau moest komen in Utrecht was hij al van grote waarde voor de club", blikt hij terug. "Dick Advocaat ziet in zijn pupil potentieel Oranje-materiaal. Maar verder is het zoeken naar spelers met iets wat je als de Haller-factor zou kunnen omschrijven", besluit Reedijk realistisch. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

woensdag 24 april 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›