Pronk tevreden: ''Dat zegt ook wel iets dat wij dat afdwingen''

( 0 reacties)
Pronk tevreden: ''Dat zegt ook wel iets dat wij dat afdwingen''

Jong FC Utrecht speelde maandagavond in de Galgenwaard met 1-1 gelijk tegen FC Den Bosch, de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Trainer Robin Pronk was na afloop trots op zijn jonge ploeg. 

“Complimenten aan het team. Ik heb goede dingen gezien", reageert hij op de clubsite. "We kregen goede mogelijkheden op de 2-0. Een mooie actie van Arweiler die Pattynama bereikt, die schiet hem tegen de paal. Dat was denk ik onze beste kans. Zonde, dat was halverwege de tweede helft eventueel de beslissing", aldus Pronk, die zag dat FC Den Bosch het gisteren erg lastig had. 

“Zij maakten andere keuzes in speelwijze en brachten in de rust al twee wissels. Dat zegt ook wel iets dat wij dat afdwingen", vervolgt hij tevreden. "Dat je huidige koploper dusdanig in de problemen brengt met een goede eerste helft van onze kant zodat zij genoodzaakt zijn om in de tweede helft die beslissingen te nemen. Dat hebben we goed verdedigd in fases met doelman De Keijzer die zijn debuut maakte en een jong centrum dat goed staat", constateert Pronk.

De oefenmeester is echter niet verbaasd door het gelijke spel. “Dit hebben wij al meerdere keren laten zien", legt hij uit. "Maar dat is gewoon het gevolg in positieve zin van de ontwikkeling van spelers, de ontwikkeling van het team in volwassenheid en professionalisme. Dat is mooi om te zien en die lijn gaan we proberen door te zetten", besluit Pronk. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

woensdag 24 april 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›