De Kogel blikt terug: ''Ik had heel erg het gevoel dat ik dood ging''

( 0 reacties)
De Kogel blikt terug: ''Ik had heel erg het gevoel dat ik dood ging''

Leon de Kogel was in de zomer tijdens ee vakantie met vrienden betrokken bij een ernstig auto-ongeluk op Malta. De voormalig FC Utrecht-aanvaller, die op dit moment aan zijn herstel werkt in het Militair Revalidatie Centrum in Doorn, raakte zwaargewond tijdens een ritje met de taxi. 

"Die taxichauffeur nam de verkeerde afslag van de rotonde. Toen botsten we frontaal aan mijn kant en dat is best wel hard gegaan, want die tegenligger kwam met een aardige snelheid", blikt hij terug voor de camera van FC Utrecht TV. "Daarna heb ik mijn knie gezien. Een vriend van mij kwam gelijk bij me. Ik had gewoon heel erg het gevoel dat ik weg zou gaan, eigenlijk dat ik dood ging, laat ik het zo maar zeggen", aldus De Kogel, die met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. 

"Ik werd wakker met een stellage in m'n been, met pinnen erin en een ijzeren frame. Dat was wel schrikken", vervolgt de Houtenaar, die zich volledig op zijn revalidatie richt. "Ik ben er elke dag mee bezig. Ik sta er nu zo in dat ik wel zie waar het gaat eindigen. Als ik er maar alles aan doe. Acht weken na het ongeluk kwam ik tot bezinning dat ik heel blij moet zijn dat ik er nog was. Stap één is: overleef je het. Stap twee: behoud je je been. Ik haal vooral kracht uit die twee kids van me." 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

woensdag 24 april 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›