Advocaat blikt terug: ''Ik liep daar iedere dag te zeuren''

( 0 reacties)
Advocaat blikt terug: ''Ik liep daar iedere dag te zeuren''

Dick Advocaat werkt tegenwoordig in de Eredivisie bij FC Utrecht, maar hij werkte eerder jarenlang in Rusland bij Zenit Sint-Petersburg. Cor Pot was in Rusland de vaste assistent-trainer van Advocaat.

Volgens de assistent van Advocaat had de oefenmeester de kans om in Australië aan de slag te gaan, maar werd dat tegengehouden door Vladimir Poetin. "Op een gegeven moment zou Dick naar Australië gaan", zegt Pot in gesprek met Voetbal International. "Maar hij werd tegengehouden door Poetin. Hij moest blijven. Ik nam toen de beslissing wél te vertrekken. Ik wilde terug naar mijn zoons. Dick baalde ervan, maar hij vond de reden zo mooi. Hij had toen de tranen in zijn ogen, en ik ook."

Pot erkent dat Advocaat vanaf het begin heeft lopen klagen over zijn tijd in Rusland. "Vanaf zijn eerste week in Rusland liep Dick al tegen mij te klagen", vervolgt Pot, die zich nog goed herinnert hoe het ging. "Advocaat zei dan: 'Kijk maar goed naar dit stadion, want hier komen we nooit meer terug'. Hij had het niet naar zijn zin en bleef maar mopperen. Een week, vier weken, twee maanden. Uiteindelijk hebben we er toch bijna drie jaar gezeten."

"Als Cor er niet was geweest had ik het nooit volgehouden in Rusland. Ik liep iedere dag te zeuren. 'Nog even, nog even', zei Cor dan. 'Nog even wat centjes binnenhalen'. Uiteindelijk hebben we daar met heel veel succes gewerkt", blikt de oefenmeester van de Domstedelingen terug op zijn tijd in Rusland.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

woensdag 24 april 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›