Jong FC Utrecht niet verder dan gelijkspel in Maastricht MATCHDAY | Vier nieuwe namen in de basis bij Jong FC Utrecht Besloten training FC Utrecht: ''Parkeerplaats vol journalisten'' LAATSTE KANS | Speciale FC Utrecht-kersttrui 'back in stock' Zwaar programma voor FC Utrecht: ''Worden interessante weken''

''Eigenlijk stond ik op het punt om bij AEK Athene te tekenen''

( 0 reacties)
''Eigenlijk stond ik op het punt om bij AEK Athene te tekenen''

Oussama Tannane speelt sinds de zomer op huurbasis voor FC Utrecht, maar het had niet veel gescheeld of hij had nooit voor de Domstedelingen gespeeld. De Marokkaanse aanvaller erkent dat hij op het punt stond om naar Griekenland te vertrekken.

"Eigenlijk stond ik op het punt om bij AEK Athene te tekenen. Alles was al rond. Toen dacht ik: Ous, je gaat naar Athene. Ga je dat leuk vinden? Past het Griekse voetbal bij jou? Er kwamen andere opties in het buitenland. Ik begon te piekeren. Was het wel slim om weer naar het buitenland te gaan? Ik was niet honderd procent fit, had een jaar niet gespeeld. Toen heb ik mijn zaakwaarnemer gebeld en gezegd: Ik wil naar Nederland", begint Tannane in gesprek met Voetbal International.

De aanvaller erkent dat hij eerst voor het geld ging, maar op een gegeven moment er toch achter kwam. "Hoewel Saint-Étienne moeilijk deed over mijn salaris, is de deal rondgekomen. Uiteindelijk speel ik nu tegen een veel minder salaris voor FC Utrecht. Ik wil in mezelf investeren. Toen ik bij Heracles speelde, verdiende ik weinig, maar was ik heel erg gelukkig. In Frankrijk en Spanje had ik genoeg geld, maar kon ik er niet van genieten. Misschien is het de leeftijd, maar op een zeker moment kies je voor je geluk. Hier kan ik lekker naar buiten, ben ik omringd door de mensen om wie ik geef. Dat is het plezier in het leven. Het leven is kort. Dan denk ik: Wat is belangrijker? Van het leven genieten of alles hebben zonder ervan te kunnen genieten? Ik weet wel beter." 

"Iedereen zegt dat een doelpunt eraan zit te komen. Dat het balletje een keer goed moet vallen. Gaat die bal tegen ADO niet op de paal maar erin, dan volgt de rest vanzelf. Dat is aardig maar het wordt wel tijd", vervolgt Tannane. "Natuurlijk, vorig jaar was een verloren jaar en een half jaar daarvoor zat ik met die liesbreuk. Toch is het nu wel klaar met de excuses. Het wordt tijd dat Nederland en in het bijzonder Utrecht de oude Ous weer te zien krijgt", beseft Tannane zich.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 8 december 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›