Emanuelson: ''Ik geniet net zoveel van een wedstrijd tegen ADO als een CL-duel''

Urby Emanuelson heeft een kleurrijke carrière meegemaakt, voordat hij terecht kwam bij FC Utrecht. De 32-jarige middenvelder speelde onder meer 255 duels voor Ajax en voor AC Milan 73 duels. Nu speelt hij voor FC Utrecht in de Eredivisie.

"Je merkt wel dat de spelers waarmee je je eerste wedstrijden hebt gespeeld aan het stoppen zijn", begint Emanuelson in gesprek met het Algemeen Dagblad. De middenvelder herkent zichzelf het meest in de carrière van Robin van Persie. "Ik herken mezelf wel in hem. Hij is een liefhebber, een geweldige voetballer en hij laat zien dat hij nog steeds geniet, hoewel hij soms moeite heeft met zijn fysieke gesteldheid. Als ik hem een interview zie geven, zie je gewoon nog dat hij hartstikke blij is. Dat is mooi om te zien. En ondanks die struggles vorig jaar zie je dat hij nu misschien wel de beste speler van Feyenoord is. Ik geloof dat ik Rafael laatst hoorde zeggen dat je zo lang mogelijk moet doorgaan zolang je plezier in het spelletje hebt en je lichaam het volhoudt. Zo zie ik het ook. En ik voel me nog fit."

Deze zomer maakte Emanuelson een leuk moment mee bij FC Utrecht. "Deze zomer stond ik op trainingskamp in Oostenrijk een hele ochtend lang te pielen met de bal. Hooghouden, trucjes. Gio (Troupée, red.) kwam naar me toe en zei: ‘Urby, man. Je bent 32, je voetbalt nu al vijftien jaar, ofzo. Je staat nog steeds de hele dag op het veld te pielen met die bal. Jij geniet nog zo van voetbal’. Dat was mooi om te horen. Ik mag dan wel bij Milan of Roma hebben gespeeld, in alle mooie stadions tegen heel grote tegenstanders, maar ik straal nog steeds. Eigenlijk net zo hard van een wedstrijd tegen ADO als toen ik met Milan moest reizen voor een Champions League-duel", vervolgt Emanuelson. "Kijk, die jongens vragen er vaak naar, maar ik hoef niet alleen maar te zeggen dat ik met Zlatan heb gespeeld. Ik heb alle facetten van het voetbal mogen meemaken. Het was bepaald niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Ik kan ze helpen met het maken van de juiste keuzes. Wel of geen stap. Want juist ik kan ze ook de slechte dingen van het voetbal meegeven", beseft Emanuelson zich.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
zo
5/05
FC Utrecht
14:30
Vitesse
zo
12/05
FC Utrecht
14:30
Sparta Rotterdam
zo
19/05
AZ
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
Bekijk de hele stand