Verhuurde FC Utrecht-aanvaller: ''Ik wil de beste versie van mezelf worden''

( 0 reacties)
Verhuurde FC Utrecht-aanvaller: ''Ik wil de beste versie van mezelf worden''

Patrick Joosten stond bij FC Utrecht een jaar buitenspel door een zware kruisbandblessure en besloot zich dit seizoen te laten verhuren aan VVV Venlo. Daar hoopt de aanvaller zijn oude vorm weer te pakken te krijgen.

"Ik wil de beste versie van mezelf worden", vertelt Joosten vastberaden in gesprek met De Gelderlander. "Ik merk dat ik nog beter kan. Soms zit ik er lekker in, soms ben ik zonder reden vermoeid in mijn benen."

"Misschien heeft dat wel met die blessure te maken. Dat mijn lichaam niet meer gewend is aan iedere week een wedstrijd. Aan de andere kant, is dat ook wel een mentaal verhaal. Vóór mijn blessure was ik ook weleens vermoeid", weet het talent, dat door zijn jaar revalideren meer relativeringsvermogen heeft gekregen.

"Bij zo'n blessure stort voor je gevoel je leven in, zeker in het begin. Daarna ben ik gaan beseffen dat ik meer ben dan een voetballer. Mijn complete geluk hangt niet af van voetbal. Ik wil nog altijd alles eruit halen, maar ik ben niet meer 24 uur per dag ermee bezig. Ik ontwikkel me ook op andere vlakken, heb wat creatieve bezigheden. Fotografie, muziek maken met vrienden. Dat zijn ook leuke dingen", besluit Joosten.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 12 mei 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›