''Onbegrijpelijk dat FC Utrecht de selectie conditioneel nog niet op peil heeft''

( 1 reacties)
''Onbegrijpelijk dat FC Utrecht de selectie conditioneel nog niet op peil heeft''

John van Loen verbaast zich over de staat van de selectie van FC Utrecht. Volgens de oud-speler van de Domstedelingen is de ploeg van trainer Dick Advocaat conditioneel niet in orde.

"Het is onbegrijpelijk dat FC Utrecht na vier maanden trainen met professionals de selectie conditioneel nog niet op peil heeft", zegt Van Loen in het Algemeen Dagblad. "Ze hadden allang zover moeten zijn dat ze negentig minuten kunnen brengen wat van ze wordt verlangd. Conditie is de basis om goed te presteren in elke sport. Je werkt met sporters die hier zeven dagen per week aan moeten werken."

"FC Utrecht heeft een hoofdtrainer, drie assistenten, een keeperstrainer en een cameraman die alle trainingen vastlegt", vervolgt Van Loen. "Er zijn fysiologische trainers die elke training en wedstrijd - wat is hier het nut van? - vastleggen. En nog zijn ze na zeventig minuten op. Wat gaat er mis? We meten alles, maar we doen er niets mee. Of durven we niet meer hard te trainen, omdat al deze mensen zich ermee bemoeien?"

Van Loen vindt dat fit zijn bij FC Utrecht hoort. De spelers moeten namelijk passie en strijd kunnen tonen. "Ik vind het onbegrijpelijk dat ze dit niet goed voor elkaar krijgen. Zelfs in het amateurvoetbal haal je goede resultaten door op de juiste manier op te bouwen en looptrainingen niet te schuwen. Amateurs zijn geen profs, maar ook op amateurniveau kun je een team snel op een hoger niveau krijgen", aldus Van Loe.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 16 Oct 2018 om 21:21
    nou ik heb meneertje vLoen ook nog wel eens bij Hordijk zien staan terwijl hij de volgende dag een wedstrijd had