Perez maakt zich zorgen over FC Utrecht: ''Waar is de subtop gebleven?''

( 0 reacties)
Perez maakt zich zorgen over FC Utrecht: ''Waar is de subtop gebleven?''

Kenneth Perez maakt zich zorgen over de staat van de Eredivisie. Vooral de traditionele uitdagers van de top drie laten zich nog niet gelden.

"Ik zat naar de ranglijst te kijken en vroeg me echt af: waar is de subtop gebleven?", zegt Perez bij FOX Sports. "Tussen de nummer vijf en nummer zestien zitten maar vijf punten verschil. Dat is echt wel weinig. Het is een hele brede middenmoot. Het verschil is normaal gesproken ongeveer negen punten. Dat vind ik wel alarmerend."

Perez ziet een duidelijke afscheiding in de Eredivisie. "Je hebt een tweetal (PSV en Ajax, red.) en misschien met Feyenoord erbij die veel beter is dan de rest. De rest is allemaal een beetje hetzelfde. Met iets betere spelers of iets beter trainen kan je echt wel hoge ogen gooien in de Eredivisie. Daardoor kunnen de promovendi vrij makkelijk in de Eredivisie blijven", aldus de analist.

De Deen had van een aantal clubs meer verwacht. "Waar zijn SC Heerenveen, FC Groningen, FC Utrecht, Vitesse en AZ? Zij maken normaal gesproken de vijf of zes plekken onder de top uit. Dit jaar kan het van alles en nog wat worden. Dat kan zomaar Heracles zijn", uit Perez zijn zorgen.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›