Koch over penalty: ''Maar we zijn toch geen mietjes, het is toch een contactsport?''

( 0 reacties)
Koch over penalty: ''Maar we zijn toch geen mietjes, het is toch een contactsport?''

FC Utrecht won afgelopen vrijdag met 2-1 van NAC Breda. Simon Gustafson kreeg een 'makkelijk' gegeven penalty waaruit de winnende goal viel. Björn Kuipers bleef ook na het bekijken van de beelden bij die beslissing. Mitchell van der Gaag plaatst zijn vraagtekens bij het optreden van Kuipers.

“Het is onduidelijk wat wel en niet mag. In mijn ogen is daar twijfel, dan moeten wij aan het einde van de wedstrijd ook een penalty krijgen”, aldus Van der Gaag voor de camera van FOX Sports. Hij zegt echter dat hij de nederlaag niet op de VAR wil afschuiven: "Dat vind ik te ver gaan. Dan hadden we maar beter moeten spelen."

"Dat de VAR kinderziektes vertoont, ik denk wel dat we het daar allemaal over eens zijn. Ik denk ook dat de kracht van de scheidsrechter, we hebben allemaal een ego, vandaag ook een rol heeft gespeeld", aldus Van Der Gaag over de twijfelachtige situatie. 

Koch sprak Kuipers na afloop aan: "Ik zei net tegen Björn: 'dit had ik niet verwacht van jou.' Dat is dan wat ze zeggen onze topscheids in Nederland. Kijk, als ik hem nou trek of echt duw… Maar we zijn toch geen mietjes, het is toch een contactsport? Je mag elkaar wel aanraken. Dit was gewoon breed maken." Voor FC Utrecht was het de eerste zege onder leiding van de nieuwe trainer Dick Advocaat. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›