Janssen over Advocaat: ''Hij weet een groep en individu zó te prikkelen, dat is ongekend''

( 0 reacties)
Janssen over Advocaat: ''Hij weet een groep en individu zó te prikkelen, dat is ongekend''

Na het ontslag van Jean-Paul de Jong werd Dick Advocaat aangesteld bij FC Utrecht.  Afgelopen vrijdag won de club uit de Domstad met 2-1 van hekkensluiter NAC Breda. Tegen Feyenoord werd er weliswaar verloren maar werd er een goede wedstrijd op de mat gelegd. Aanvoerder Willem Janssen is blij met de komst van Advocaat en prijst de manier van werken van de nieuwe trainer.

Aan alles is te zien dat FC Utrecht beter in hun vel zit dan voor de trainerswissel. Het voetbal ademt weer, ook er is meer lijn en structuur in het spel te zien en wil de ploeg weer werken voor elkaar. Willem Janssen looft zijn nieuwe hoofdtrainer: "Hij is een van de weinige trainers die op de man af zegt wat hij van je vindt na een wedstrijd. Je weet waar je aan toe bent", zei Janssen zondag bij De Tafel van Kees.

"Hij heeft natuurlijk een geweldige staat van dienst, maar ik kende hem niet. Hij weet een groep en individu zó te prikkelen. Dat is ongekend. Misschien hadden we dat toch even nodig." Onder leiding van Advocaat is FC Utrecht gestegen naar een voorlopige elfde plaats op de ranglijst. Na afloop van het duel met NAC gaf Advocaat aan dat hij wist hoe hij zijn team uit het slop moet trekken. "Simpel. De kansen benutten. Met alle respect, we hebben verschrikkelijk mooie kansen gehad. Die moet je op dit niveau benutten", aldus de trainer. Na de interlandperiode neemt FC Utrecht het op 20 oktober op tegen AZ. Daarna volgen duels met Willem II, ADO Den Haag en Vitesse.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›