Kritiek op Kuipers: ''Het ego van de scheidsrechter heeft een rol gespeeld''

( 1 reacties)
Kritiek op Kuipers: ''Het ego van de scheidsrechter heeft een rol gespeeld''

FC Utrecht won vrijdagavond met 2-1 van NAC Breda in de eigen Galgenwaard. Het was de eerste competitiezege onder leiding van Dick Advocaat. Na afloop was er veel te doen om de gegeven strafschop van de leidsman van dienst: Björn Kuipers.

Op slag van rust ging Simon Gustafson na een duel met Menno Koch gretig naar de grond. Kuipers wees consequent naar de stip. Zelfs nadat hij de VAR-beelden had bekeken.

Dick Advocaat vond dat zijn ploeg 'goed weg kwam' bij het moment vlak voor de rust. NAC-trainer Mitchell van der Gaag vond de manier van uitverdedigen van zijn eigen ploeg niet goed maar vond een penalty wel heel zwaar gestraft. "Dit was dusdanig licht, dat er gewoon niks aan de hand was. Er was niet eens twijfel."

Van der Gaag is kritisch op de Video assistent referee maar ook op de leidsman van dienst. "Het is een grijs gebied. Om deze nederlaag op de VAR af te schrijven, vind ik ook te ver gaan. Dan hadden we daarvoor beter moeten spelen', aldus de trainer van NAC. 'Dat de VAR kinderziektes vertoont, ik denk wel dat we het daar allemaal over eens zijn. Ik denk ook dat de kracht van de scheidsrechter - we hebben allemaal een ego - vandaag ook een rol heeft gespeeld."

Advocaat was ondanks de ophef na afloop blij met de eerste competitiezege onder zijn leiding. "Utrecht had de eerste zeventig minuten de controle met weinig weerstand van NAC. We hadden veel balbezit en creëerden kansen, de één nog mooier dan de ander. We hadden het onszelf alleen wel makkelijker kunnen maken."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 6 Oct 2018 om 10:56
    Het is wel fijn dat de V.A.R. nu eindelijk ook eens positief voor de FC uitviel na het echec van o.a. Groningen en enkele discutabele rode kaarten. Het ontsiert het voetbal wel. Zeker als je ziet dat spelers zich ook gaan aanpassen aan de stand in de wedstrijd in de slotfase en inspelen op de scheids. Alsof er plotseling een epidemie van valleritus uitbreekt. Dit ontsiert het voetbal, in de hand gewerkt door de wispelturigheid van scheidsrechters in/rond V.A.R.-land