Advocaat haalt uit naar Nijhuis: ''Ik vind dat er sprake is van willekeur''

( 1 reacties)
Advocaat haalt uit naar Nijhuis: ''Ik vind dat er sprake is van willekeur''

Dick Advocaat is nog altijd niet te spreken over het optreden van Bas Nijhuis bij de wedstrijd tussen FC Groningen en FC Utrecht. De trainer van FC Utrecht voelt zich flink benadeeld nu Simon Gustafson niet geschorst is na zijn rode kaart.

"Ik ben blij dat de fout is rechtgezet en dat ik tegen NAC Breda gewoon een beroep op hem kan doen", zegt Advocaat in gesprek met De Telegraaf. "Aan de andere kant is het waarschijnlijk wel een cruciale beslissing geweest voor het verloop van de wedstrijd."

Advocaat had zich verbaasd over de halsstarrigheid van Nijhuis. "Hij was zo overtuigd van zichzelf, dat hij het niet eens wilde gaan terugkijken. Het was naar FC Utrecht toe wel zo netjes geweest als hij dat wel had gedaan. Ik wil wel benadrukken dat het niet iets persoonlijks is naar Nijhuis toe, want dat vind ik een leuke vent en een goede scheidsrechter, maar dit had hij gewoon anders moeten doen."

De ervaren trainer heeft tot dusver niet veel geluk met de VAR. "Ik vind dat er sprake is van willekeur", verduidelijkt hij. "In de strijd tegen degradatie met Sparta vorig seizoen ging het om twee penaltymomenten, waarbij de VAR niet ingreep. Dat heeft wel een rol gespeeld bij de degradatie van Sparta. Het gaat om heel cruciale beslissingen en ik vraag me af of ze zich dat voldoende realiseren."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 2 Oct 2018 om 17:52
    Die Nijhuis is een verschrikkelijke vent Hoop dat hij ons nooit meer fluit. Dit is niet de eerste keer dat hij ons pakt Zelfingenomen nare vent is het. We hadden de wedstrijd op zeker gewonnen anders.