Advocaat kreeg flesje haargroeimiddel: ''Hij is later helemaal kaal geworden''

( 0 reacties)
Advocaat kreeg flesje haargroeimiddel: ''Hij is later helemaal kaal geworden''

Dick Advocaat is terug bij de club waar hij zijn loopbaan als speler afsloot. De zeventigjarige oefenmeester beëindigde in 1984 zijn spelerscarrière bij FC Utrecht.

"Mijn mooiste herinnering?", blikt Advocaat terug in De Telegraaf. "Wat me altijd is bijgebleven, is dat Ton du Chatinier bij mijn komst een presentje aanbood namens de spelers: een flesje haargroeimiddel. Het werd toen al wat dunner bij mij bovenop. Zul je net zien, dat hij later zelf helemaal kaal is geworden."

Advocaat genoot in de Domstad. "Ik heb een mooie tijd gehad bij FC Utrecht", erkent hij. "We hadden een team met veelal Utrechtse jongens als Du Chatinier, De Kruijk, Van Veen, Kruys, Adelaar en Wouters en daar hoorde een bepaald soort humor bij. Jan Wouters was mijn kamergenoot. Die was begin twintig en voor hem moest het allemaal nog beginnen."

"Wat me nog het best bijstaat, is het einde van mijn tijd bij FC Utrecht: mijn laatste wedstrijd tegen PEC Zwolle, die we verloren met 2-6", vervolgt Advocaat. "Ik was laatste man en er kwam een diagonale pass. Ik begon met vijftien meter voorsprong op de aanvaller, maar eenmaal bij de bal was ik vijftien meter achter. Na afloop vroeg trainer Barry Hughes of ik niet beter kon stoppen", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›