'Roerige weken' voor Kruys en Dijkhuizen: ''Zij zijn de toekomst''

( 0 reacties)
'Roerige weken' voor Kruys en Dijkhuizen: ''Zij zijn de toekomst''

FC Utrecht heeft een mondeling akkoord bereikt met Dick Advocaat en daardoor staat de 70-jarige oefenmeester vanaf volgende week voor de groep bij de club uit de Domstad. Tim Reedijk is benieuwd naar de gevolgen voor de rest van de technische staf. 

"Voor assistent-trainers Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys zijn het roerige weken", schrijft hij. "Ze begonnen het seizoen als verantwoordelijken op het trainingsveld, waarbij De Jong een managende rol had. Sinds diens ontslag zijn ze interim-trainers. Maandag, als Advocaat en zijn rechterhand Zeljko Petrovic op het veld staan, zijn ze 'gewoon' weer assistenten", aldus Reedijk.

"Advocaat zal ook hen bij de hand moeten nemen en ze het gevoel geven dat ze nog net zo belangrijk zijn als voorheen", vervolgt hij in het Algemeen Dagblad. "Want ook Dijkhuizen en Kruys weten dat Advocaat twee handen op één buik is met Petrovic. En werken met drie assistent-trainers is ook niet altijd ideaal, zo bewees FC Utrecht zelf eerder dit seizoen", doelt Reedijk op het vertrek van Luc Nijholt. 

"Hij voelde zich te veel naar de achtergrond verdreven. Dat is iets wat Advocaat moet zien te voorkomen met Dijkhuizen en Kruys", constateert de clubwatcher. "Beide assistenten liggen goed bij het bestuur en met name Kruys ligt nog voor jaren vast in de Domstad. Zij zijn de toekomst, daar waar Advocaat na dit seizoen de deur achter zich dicht trekt", besluit Reedijk. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›