''Het is verleidelijk om cynisch te doen, maar ergens is het ook ontroerend''

( 0 reacties)
''Het is verleidelijk om cynisch te doen, maar ergens is het ook ontroerend''

Sjoerd Mossou was niet verbaasd toen hij hoorde dat Dick Advocaat de nieuwe trainer van FC Utrecht wordt. Ook al gaf de zeventigjarige oefenmeester meerdere keren aan gestopt te zijn.

"Dick Advocaat probeert al twintig jaar te stoppen met trainer zijn. Het lukt alleen niet erg", schrijft Mossou in het Algemeen Dagblad. "Het is verleidelijk om cynisch te doen over belegen trainers die steeds maar weer opduiken, ik snap dat, maar ergens is het ook ontroerend. Dick Advocaat heeft alles al meegemaakt, de meeste dingen al een keer of drie. Hij kan niet meer kijken van het geld."

"En dan belt FC Utrecht – en dan wordt Dick toch weer een beetje opgewonden", vervolgt hij in zijn column. "Blij. Verliefd. Het kriebelt, hij voelt zich vereerd, want je moet er potverdorie toch maar op komen: Dickie Advocaat opbellen, amper drie maanden na de degradatie van Sparta, tien jaar na zijn laatste succes bij Zenit Sint-Petersburg."

Mossou vergelijkt Advocaat met Leo Beenhakker en Guus Hiddink. "Ze zijn verslaafd, de jongens met hun grijze haren. Ze kunnen niet zonder. Het voetbal heeft ze gevormd, ze zijn vergroeid geraakt met het wereldje, met de aandacht, met de stress, met het mooie en het lelijke, met de bal en met de bewondering. Dick, Leo, Guus en al die anderen. Zelf als ze stoppen, gaan ze door", aldus Mossou.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›