Vette hap weg uit kantine Zoudenbalch: ''Maar het patatje verdwijnt niet''

( 0 reacties)
Vette hap weg uit kantine Zoudenbalch: ''Maar het patatje verdwijnt niet''

Ongezonde snacks verdwijnen uit het assortiment in de kantine van sportcomplex Zoudenbalch, het trainingscomplex van FC Utrecht. Zij maken plaats voor sportmaaltijden, salades en broodjes gezond.

FC Utrecht wil naar een hoger niveau. "Daar past ook de keuze voor een gezonde levensstijl bij en dat willen we uitstralen in onze kantine op Zoudenbalch", zegt Bas van den Brink, manager operations bij FC Utrecht, in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Er komen dagelijks spelers en leden van de staf en ouders van jeugdspelers in de kantine op Zoudenbalch", legt Van den Brink uit. "Voor hen, maar ook voor de toeschouwers, willen we uitstralen dat we een gezonde levensstijl nastreven. In samenwerking met een kok en onze diëtiste stellen we het aanbod van de keuken samen."

"Het wordt een gezonde mix van producten", vervolgt hij. "Het patatje verdwijnt niet, maar we bakken de verse frieten wel in schone, plantaardige olie. Daarnaast bieden we iedereen volop mogelijkheden om gezond te eten. Deze keuze heeft dan ook niets met voorkeuren van trainers te maken. Dit komt uit het hart van de club."

Van den Brink benadrukt dat de gewone toeschouwers van harte welkom blijven op Zoudenbalch. "We willen juist toegankelijk zijn voor onze supporters. De publieke functie op Zoudenbalch blijft hoog in het vaandel staan, uitzonderingen daargelaten. Als de selectie luncht, dan is de ruimte even niet toegankelijk voor publiek, maar dat is logisch."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›