'Het is natuurlijk niet de schuld van Advocaat dat hij wordt binnengehaald''

FC Utrecht ontsloeg afgelopen week zijn hoofdtrainer Jean-Paul de Jong en stelt Dick Advocaat aan als nieuwe trainer van de Utrechters. Volgens Valentijn Driessen getuigt de keuze voor 'de kleine generaal' van armoede.

"Dick is de weg kwijt. Al zijn laatste avonturen zijn bijna allemaal mislukkingen geworden. Dus wat dat betreft is hij niet de ideale kandidaat. Maar het getuigt ook van armoede van FC Utrecht, dat ze uiteindelijk voor Advocaat kiezen", begint Driessen in Natafelen bij FOX Sports.

Volgens de journalist lopen er voldoende jonge trainers met kwaliteit in de Eredivisie. "Ze moeten ze alleen wel de tijd en ruimte geven. Dat hebben ze toen met Erik ten Hag gedaan en dat beviel goed. En nu gaan ze terug naar Advocaat, nou dan ben je wel een beetje ten einde raad. Terwijl er best wel trainers met kwaliteit rondlopen."

"Ik vind Maurice Steijn van VVV-Venlo een goede keuze, die zich goed heeft ontwikkeld. Die staan gewoon in de middenmoot met VVV en die kwamen de Eredivisie in met de gedachte van iedereen dat ze er meteen uit gesodemieterd werden. Die is goed in tactiek, organisatie en ook de spelers op hun plek durft te zetten, wie het ook is", zegt Driessen.

Driessen zegt dat Utrecht te laat heeft geschakeld en ook in de zomer al wist dat De Jong niet de juiste man was voor FC Utrecht. "In de zomer wist je al dat dit ging gebeuren. Toen kon je Steijn prima halen, maar nu is hij te duur om af te kopen. Het is natuurlijk niet de schuld van Advocaat dat hij wordt binnengehaald. Totaal niet. Ook zijn leeftijd kan hij natuurlijk niks aan doen. Sommigen kunnen wel van die leeftijd, maar sommigen ook niet."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
Feyenoord
14:30
FC Utrecht
wo
3/04
FC Utrecht
20:00
PEC Zwolle
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
FC Utrecht
14:30
Go Ahead Eagles
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
Bekijk de hele stand