Van Bommel blikt vooruit: ''Daarmee win je geen wedstrijden''

( 0 reacties)
Van Bommel blikt vooruit: ''Daarmee win je geen wedstrijden''

FC Utrecht gaat zaterdagavond op bezoek bij PSV en dat betekent voor Mark van Bommel zijn eerste competitiewedstrijd als hoofdtrainer bij de club uit Eindhoven. De oefenmeester heeft een complete selectie tot zijn beschikking. 

“Ze zijn superfit, dat wijst de data ook uit", sprak hij vrijdagmiddag tijdens de persconferentie. "Daarmee win je geen wedstrijden, maar het is wel een voorwaarde om wedstrijden te winnen", beseft Van Bommel, die constateert dat de spelers een 'ontspannen indruk' maken. 

“Als je een wedstrijd speelt moet de spanning aanwezig zijn en moet je klaar zijn om te presteren, maar ook plezier hebben", vervolgt hij. "Als die combinatie lukt kan je nog meer intensiteit toevoegen aan een training. Dan hebben de spelers niet eens door dat ze hard trainen", aldus Van Bommel, die blij is met de komst van Ryan Thomas.

De middenvelder tekent, als hij de medische keuring doorstaat, een contract voor vier jaar. “Deze speler past goed bij onze speelwijze en ons idee van voetballen", legt hij uit. "Hij kan het spel versnellen, is slim en technisch begaafd. Als je een speler kan halen met deze kwaliteiten is dat heel mooi meegenomen.”

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

dinsdag 21 mei 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›