FC Utrecht niet verder dan gelijkspel tegen FC Groningen

FC Utrecht heeft voor de vijfde keer op rij niet gewonnen in de Eredivisie. In eigen huis kwam het niet verder dan 1-1 tegen FC Groningen. Willem Janssen tekende voor het Utrechtse doelpunt.

In de beginfase was het eerste gevaar voor FC Utrecht, wat gelijk uitmondde in de 1-0. Na een hoekschop legde Dumic de bal terug op Janssen die de bal achter Padt werkte. Daarna kreeg FC Groningen een aantal mogelijkheden. Een paar hoekschoppen werden weggewerkt en een schot van Warmerdam werd gekeerd door Jensen. Het spel golfde vervolgens wat op en neer, met de grootste kans voor Doan. De Japanner maakte het met zijn afstandsschot Jensen lastig, maar de goalie hield zijn doel schoon.

Na rust was het FC Utrecht wat als beste uit de kleedkamer kwam. Het kreeg een aantal kansen via Labyad. Groningen was gevaarlijk via Doan en Drost. In de 71e minuut kreeg FC Groningen een strafschop. Na een vlotte aanval werd Van Weert neergelegd door Van der Maarel. De spits ging zelf achter de bal staan en benutte de penalty.